نبیه بری : تا آزادی مناطق اشغالی لبنان مقاومت خلع سلاح نمی شود
رئیس مجلس لبنان تاکید کرد، مقاومت، سلاح خود را تا آزاد سازی مناطق اشغالی زمین نمی گذارد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، نبیه بری در پاسخ به اظهارات سعدالدین حریری نخست وزیر سابق لبنان مبنی بر ضرورت خلع سلاح حزب الله گفت، مقاومت تا آزادی مزارع شبعا و بلندی های کفر شوبا و بخش اشغالی غجر سلاح خود را زمین نخواهد گذاشت.وی تصریح کرد، کشوری که سلاح نداشته باشد تا از مرزهای خود دفاع کند، سقوط خواهد کرد و این امری است که در کشور در سال 1982 روی داد.بری افزود، کسی که با سلاح مقاومت مخالف است خود به جنوب لبنان برود و اقدامات مقاومت و واقعیت های موجود را از نزدیک ببیند، بدون اینکه نظریه پردازی کند و یا از عینک های مختلف استفاده کند.
اردوغان اسلام ستیزی در غرب را جنایت علیه بشریت خواند
اردوغان در جمع صدهزار تن از ترک تبارهای آلمان از رشد اسلام ستیزی در این کشور شدیدا انتقاد کرد و آن را جنایت علیه بشریت خواند.
به گزارش خبرگزاری ها «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر ترکیه دوشنبه شب در اجتماع صدهزار تن از ترک تبارهای ساکن آلمان در شهر دوسلدورف نسبت به رشد اسلام ستیزی در غرب، خصوصا آلمان هشدار داد.اردوغان اسلام ستیزی را جنایت علیه بشریت و نوعی نژادپرستی دانست و گفت تنها در سایه احترام متقابل است که می توان در صلح زندگی کرد.اردوغان در ادامه از سیاست های دوگانه غرب در مورد دموکراسی و حمایت از رهبران دیکتاتور عرب مانند «حسنی مبارک» و «معمر قذافی» حاکم لیبی انتقاد کرد و ضمن مخالفت با هرگونه مداخله نظامی در این کشورها تاکید کرد که سرنوشت هریک از این ملت ها باید به دست مردم همان کشورها تعیین شود.
کودتای نافرجام علیه امیر قطر30 افسر ارشد بازداشت شدند
منابع خبری با اشاره به بالا گرفتن اختلافات بین سردمداران قطری بر سر حکومت، از تلاش نافرجام افسران ارشد این کشور برای کودتا پرده برداشتند.
در حالی که جریان انقلاب های مردمی یکی پس از دیگری کشورهاری عرب و دیکتاتور منطقه را در می نوردد، روزنامه «النهار الجدید» چاپ الجزایر، از تلاش نافرجام افسران ارشد قطری برای کودتا علیه «شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی»، امیر قطر خبر دادند.
این روزنامه به نقل از آنچه «منابع موثق» نامیده نوشت: تظاهرات و قیام های منطقه ای سرانجام به قطر هم رسیده است؛ امیر قطر اواخر هفته گذشته توانست کودتای گروهی از افسران ارشد علیه خود را خنثی کند.
براساس این گزارش «دوحه» پس از اطلاع از برنامه افسران ارتش، اقدام به دستگیری 30 افسر ارشد و خنثی کردن کودتا کرده است: خبر این کودتای نافرجام در حالی به گوش می رسد که چندی پیش برخی از خاندان و نزدیکان امیر قطر تصریح کرده بودند که مشروعیت وی را قبول ندارند و خواستار به قدرت رسیدن «عبدالعزیز بن خلیفه بن حمد آل ثانی»، برادر او هستند. گفتنی است برادر امیر قطر چند سال پیش به فرانسه پناهنده شده است.
از سوی دیگر، پس از اعلام 16 مارس (25 اسفند) به عنوان روز خشم در قطر، نخست وزیر این کشور اعلام کرد به زوی نخستین انتخابات پارلمانی این کشور برگزار می شود!
به نوشته خبرگزاری فرانسه، «شیخ بن جاسم بن جبر آل ثانی» گفت: علت تاخیر دولت در برگزاری این انتخابات، فراهم نبودن همه قوانین مربوط به آن بود که با حل این مشکل دوحه در آینده ای نزدیک این انتخابات را تجربه می کند.
به اعتقاد کارشناسان، دلیل اصلی اتخاذ چنین رویکردی، نه فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات بلکه، رسیدن انقلاب های مردمی به پشت دروازه های این کشور کوچک است که اتفاقا روابط بسیار نزدیکی نیز با آمریکا دارد. مردم قطر خواستار قطع روابط کشورشان با رژیم صهیونیستی، برچیده شدن پایگاه نظامی آمریکا، کوتاه شدن دست همسر با نفوذ امیر قطر از همه امور کشور، اصلاحات سیاسی و رفاه اجتماعی است.
یادآور می شود در ژوئن 2005 نخستین قانون اساسی قطر به تصویب رسید. براساس قانون، پارلمان قطر 45 کرسی دارد که 30 کرسی آن در انتخابات و 15 کرسی نیز مستقیما توسط امیر انتخاب می شود.
به گزارش فارس، «شیخ حمد» در سال 1995 میلادی با کودتای سفید علیه پدرش قدرت را در قطر به دست گرفت و «تمیم» فرزندش را در سال 2003 میلادی به عنوان ولیعهد منصوب کرد. روند اصلاح سیاسی در قطر با تعویق مکرر انتخابات پارلمانی با رکود مواجه شده است.
در فراخوان فعالان سیاسی قطر آمده است عکس «شیخ حمدبن جاسم» نخست وزیر قطر در حالی که با یک مسئول رژیم صهیونیستی دست می دهد، منتشر شده و زیر آن نوشته شده است «چرا شبکه الجزیره این تصاویر را پخش نمی کند؟»
گزارش کیهان از شکل گیری یک توطئه آمریکایی
طرح اشغال نظامی لیبی برای مقابله با خیزش های اسلامی منطقه
کشورهای غربی درصددند با اشغال نظامی لیبی با خیزش های اسلامی منطقه مقابله کنند.
کارشناسان می گویند، اکنون آمریکا و ناتو به اندازه کافی انگیزه برای مداخله در لیبی دارند، چرا که علاوه بر تولید روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت در این کشور، که به تنهایی برای غرب وسوسه کننده است، آمریکا می تواند با حمله به لیبی و مراکز استقرار هواداران قذافی، انقلاب لیبی را به نفع خود به انحراف بکشد و ژست پیشگام را در ایجاد نظام های دموکراتیک بگیرد. به عقیده این تحلیلگران، طرح حمله نظامی به لیبی در حقیقت شکل گیری یک توطئه است که از طریق آن می خواهند خیزش های اسلامی منطقه را مهار کنند.
اما، چیزی که سران واشنگتن را با تردید بزرگ مواجه ساخته و باعث شده است پس از چهار روز، هنوز دست به هیچ اقدامی علیه قذافی نزنند، وحشت از پیامدهای این حمله مثل عراق و افغانستان است. علاوه بر آن، جنگیدن همزمان در سه جبهه عراق، افغانستان و لیبی، برای آمریکا در شرایط فعلی مقدور نیست.
لیبی یک سرزمین پهناور با حدود هفت میلیون جمعیت است و حدود90 درصد این سرزمین، بیابانی و یا نیمه بیابانی است.
به هرحال، مداخله در لیبی برای آمریکا و ناتو مثل بازی قمار است و احتمال قوی وجود دارد که مردم منطقه ایالات متحده را نیز در کنار دیکتاتورهای خاورمیانه قرار دهند و همزمان با هر دو مبارزه گسترده ای را آغاز کنند. همین ذهنیت ها در واشنگتن نیز وجود دارد؛ به عنوان مثال، «رابرت گیتس»، وزیر دفاع آمریکا، اخیرا در یک جشن فارغ التحصیلان نظامی این کشور گفت: اگر وزیر دفاع(آمریکا) شدید، و کسی به شما پیشنهاد حمله داد، اول بدهید عقل او را آزمایش کنند. بر زبان آوردن چنین جملاتی نشان می دهد که آمریکا به خاطر لشکرکشی به خاورمیانه، با چه مخمصه ای دست و پنجه نرم می کند.
در این حال به گزارش خبرگزاری فارس، «سوزان رایس»، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل، دوشنبه اعلام کرد که آمریکا در حال گفت وگو با همپیمانان خود در ناتو، درباره اجرای گزینه نظامی علیه «معمر قذافی» است. در همین حال، «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، اعلام کرد که وی استفاده از گزینه نظامی علیه قذافی را رد نمی کند.
کامرون به نمایندگان پارلمان انگلیس نیز گفت، لندن و همپیمانان آن در حال بررسی استفاده از هواپیماهای جنگنده برای اعمال یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی، گشت زنی و سرنگونی هواپیماهای لیبیایی که به مردم حمله می کنند، هستند.
همزمان با اظهارات مقامات انگلیس و آمریکا برای حمله به لیبی، آمریکا ناوهای جنگی و جنگنده های خود را به لیبی نزدیک کرده است. سخنگوی پنتاگون در این رابطه، اعلام کرد، ارتش آمریکا ناوها و هواپیماهای جنگنده خود را به لیبی نزدیک تر کرده است تا در صورت نیاز، مورد استفاده قرار گیرند. ناوگان ششم آمریکا آب های مدیترانه و بخش هایی از اقیانوس اطلس را تحت پوشش قرار می دهد.
به اعتقاد ناظران، آمریکا با حمله به محل استقرار قذافی و طرفدارانش، درصدد تکرار سناریوی عراق است. در مورد عراق، واشنگتن به بهانه سرنگونی «صدام» که از همپیمانان آمریکا بود، در بهار سال 2003 حضورش را در عراق عملی کرد.
در مورد لیبی نیز واشنگتن می خواهد به بهانه سرنگونی دیکتاتوری که ملت خود را می کشد، خود را به عنوان ناجی ملت لیبی، به مردم این کشور تحمیل کند و از نزدیک تاسیسات نفتی لیبی را تحت کنترل بگیرد.
شبکه «سی.بی.اس» نیز به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد، این کشور ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی را در دستور کار خود دارد.
همزمان با تهدیدات نظامی، اتحادیه اروپا و دادگاه بین المللی لاهه نیز انتقادات علیه قذافی را تشدید کردند؛ اتحادیه اروپا اعلام کرد: اقدامات محدودکننده علیه لیبی به سرعت اجرا خواهد شد. لاهه نیز اعلام کرد: کشتار غیرنظامیان در لیبی می تواند جنایت علیه بشریت باشد.
ادامه نبرد
به گزارش ایسکانیوز، نبرد میان مزدوران قذافی و مردم معترض برای کنترل شهرهای مهم ساحلی اطراف طرابلس تا عصر دیروز ادامه داشت.
یک عضو جبهه ملی نجات لیبی گفت: شرایط اکنون به نفع انقلابیون است، اما مزدوران قذافی جنایات زیادی را مرتکب می شوند؛ از جمله اینکه از حدود 300 دانش آموز به عنوان سپر انسانی برای مقابله با انقلابیون در حومه طرابلس استفاده کرده اند.دیروز شهرهای «بنغازی» و «جدابیا» هدف بمباران هواپیماهای نیروهای تحت امر دیکتاتور لیبی قرار گرفت و علاوه بر آن، قذافی تهدید به بمباران دو شهر آزاد شده «الزاویه» و «مصراته» کرد. آژانس پناهندگان سازمان ملل نیز اعلام کرد تاکنون حدود 100 هزار نفر بر اثر ناآرامی های لیبی، در این کشور آواره شده اند.
اظهارات جدید قذافی
قذافی در گفت وگو با شبکه های «ای.بی.سی» و «بی.بی.سی» در یکی از رستوران های سواحل طرابلس، مدعی شد: ملت لیبی مرا دوست دارند و آماده هستند که به خاطر من بمیرند! وی بار دیگر تأکید کرد که هرگز از قدرت کناره گیری نمی کند و لیبی را نیز ترک نخواهد کرد.دیکتاتور لیبی موضع آمریکا علیه خودش را خیانت دانست و گفت: ما همپیمان غرب در جنگ علیه القاعده هستیم، اما آنها وقتی ما وارد جنگ با تروریست ها شدیم، ما را رها کردند. وی افزود: می خواهم انگشتانم را در چشمان رهبران بی اخلاق غرب فرو کنم.
سایر رویدادها
¤ مخالفان قذافی خواستار تظاهرات سراسری در لیبی علیه قذافی در روز جمعه (پس فردا) شدند.
¤ وزارت خزانه داری آمریکا میزان دارایی های لیبی که در آمریکا بلوکه شده است را 30 میلیارد دلار اعلام کرد.
¤ رسانه های رژیم صهیونیستی فاش کردند، تل آویو قصد دارد برای سرکوب انقلاب لیبی، گروه های مزدور را از آفریقا به لیبی اعزام کند.
برای تحقق خواسته های انقلاب میلیون ها مصری روز جمعه به خیابان می ریزند
جنبش جوانان 25 ژانویه، وعده های شورای عالی نیروهای مسلح را کافی ندانستند و از مردم خواستند که به خیابان ها بریزند.
به گزارش خبرگزاری ها، جنبش جوانان 25 ژانویه که به نمایندگی از میلیون ها مصری برای برآورد کردن خواسته های انقلابیون با حاکمان نظامی این کشور دیداری پنج ساعته داشتند، اعلام کردند برای رهایی از بن بست موجود، روز جمعه اقدام به تجمع در میدان التحریر و برگزاری تظاهرات میلیونی در سراسر کشور خواهند کرد.
بر پایه این گزارش، در نخستین دیدار نمایندگان جنبش جوانان 25 ژانویه با حاکمان نظامی مصر، شورای عالی نیروهای مسلح قول داد که مطالبات آنها را برآورده کند، اما تاکنون به این وعده خود، عمل نکرده است.
لغو قانون حالت فوق العاده پس از سه دهه، انحلال دستگاه اطلاعاتی مصر، افزایش حقوق و دستمزدها و فراهم کردن زمینه اشتغال، لغو توافقنامه با رژیم صهیونیستی و اخراج سفیر اسرائیل از جمله خواسته های انقلابیون اعلام شده است.
به نوشته روزنامه «شرق الاوسط» چاپ عربستان، جنبش جوانان 25 ژانویه، بعد از این ملاقات، با صدور بیانیه ای خواهان برگزاری تظاهرات میلیونی در روز جمعه شده اند.
از سوی دیگر «احمد ماهر» هماهنگ کننده «جنبش جوانان ششم آوریل» به خبرنگار روزنامه شرق الاوسط گفت: شورای عالی نیروهای مسلح مصر تاکنون از پذیرش دو خواسته اصلی انقلابیون مبنی بر سپردن امور به شورای غیرنظامی و برگزاری سریع انتخابات خودداری کرده است.
وعده برکناری دولت موقت و همه پرسی
شورای عالی نیروهای مسلح روز سه شنبه در یک اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از ناآرامی های جدید مصر، اعلام کرد، دولت موقت به ریاست احمد شفیق به زودی از قدرت کنار گذاشته خواهد شد.
همچنین «محمد حسین طنطاوی» رئیس شورای عالی نیروهای مسلح، متذکر شد، در حال بررسی خواسته های ارائه شده از سوی انقلابیون است.
این مقام نظامی وابسته به رژیم سابق مصر در مورد محاکمه حسنی مبارک رئیس جمهور اسبق و لغو پیمان کمپ دیوید که از خواسته های اصلی انقلابیون است، هیچ سخنی به میان نیاورد.
در عین حال «کمیته اصلاحات قانون اساسی» از به رفراندوم گذاشتن قانون اساسی جدید در ماه مارس خبر داد.
مردم بحرین : تانک های سعودی حمله کنند از ایران درخواست کمک می کنیم
سرویس خارجی-
عربستان سعودی برای سرکوب ملت بحرین 30 دستگاه تانک به بحرین ارسال کرد.
روزنامه مصری الیوم با چاپ این خبر افزود: شاهدان در گذرگاه فهد، شاهد عبور تانک ها از عربستان به بحرین بودند.
این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه در عربستان نوشت، ریاض این تانک ها را بر اساس توافقی که روز دوشنبه بین دو کشور به امضا رسیده به منامه فرستاده است.
این درحالی است که تظاهرات گسترده مردمی در بحرین برای سرنگونی رژیم حاکم همچنان ادامه دارد.
عبدالله صالح معاون دبیرکل جمعیت عمل اسلامی بحرین اظهار داشت، خواسته های تظاهرکنندگان به انحلال مجالس بحرین و آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی محدود نمی شود بلکه آنها خواستار روی کارآمدن نظام سیاسی جدیدی هستند که خواسته هایشان را برآورده کند.
گفتنی است معترضان بحرینی از سه هفته پیش با شعار لزوم استعفای کابینه، تغییر نظام حکومتی از پادشاهی مطلقه به مشروطه، رفع تبعیض میان سنی و شیعه و دیگر اصلاحات سیاسی و اجتماعی در میدان لؤلؤ منامه و دیگر شهرهای بحرین تظاهرات اعتراض آمیز برگزار کردند.
گروه های مختلف مردم شامل نویسندگان، فرهنگیان، هنرمندان، دانشجویان و روزنامه نگاران نیز در تظاهرات و اعتراض های مردمی بحرین مشارکت گسترده ای دارند.
این اعتراضات روز گذشته نیز ادامه داشت و تظاهرات گسترده ای با عنوان «تظاهرات وحدت» برگزار شد.
اصلاحات ظاهری پادشاه بحرین برای فرو نشاندن خشم مردم از جمله برکناری پنج وزیر و فعالیت هایی در جهت بهبود اوضاع اقتصادی نیز نتوانست خشم مردم را از سیاست های استبدادی نظام حاکم فرو نشاند.
به همین دلیل رژیم بحرین با کمک گرفتن از عربستان سعودی راه سرکوب و مقابله با معترضان را در پیش گرفته است.
فراکسیون الوفاق در پارلمان بحرین نیز خبر مذاکره با مقامات این کشور را تکذیب کرد و گفت، هدف از انتشار این خبرها تخریب وجهه مخالفان و ایجاد اختلاف در میان آنها است.
از سوی دیگر رئیس شورای علمای بحرین اعلام کرد، در صورت خودداری رژیم حاکم در برابر خواست مردم، جدال سختی در پیش خواهد بود. وی افزود: تظاهرات مردم تا تحقق کامل خواسته هایشان ادامه خواهد یافت.
مجید مشعل با بیان اینکه دولت درصدد وقت کشی است خاطرنشان کرد، مردم بسیار آگاه هستند و مصمم به ادامه راه و تحقق خواسته های مشروع خود هستند.
گفتنی است تظاهرکنندگان اعلام کردند که در صورت دخالت عربستان در جریانات داخلی بحرین و ارسال سلاح و ادوات نظامی به بحرین مردم این کشور از ایران کمک خواهند خواست.
عمان
در عمان نیز مقامات حکومتی تحرکاتی را در راستای مشورت با کشورهای شورای همکاری برای مقابله با پیامدهای بیکاری و پایین بودن سطح معیشت در این کشور انجام دادند.
در همین رابطه یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان در سفری از پیش اعلام نشده به کویت رفت و مسئولان کویتی را در جریان اوضاع و تحولات سیاسی و ناآرامی های عمان قرار داد.
رایزنی این مقام عمانی با دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درحالی است که در پی اعتراضات اخیر در شهر صنعتی صحار واقع در شمال غربی مسقط که به درگیری پلیس با معترضان انجامید چند نفر کشته و زخمی شدند.
روز گذشته نیز تظاهرات ضد دولتی در مسقط پایتخت عمان و دیگر شهرهای عمان برگزار شد و پلیس و نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان درگیر شد.
تظاهرکنندگان خواستار آزادی بیان، افزایش درآمدها و اصلاحات سیاسی و اقتصادی هستند و اعلام کردند که تا تحقق کامل خواسته هایشان دست از تظاهرات برنمی دارند.
کشور عمان در گوشه جنوب شرقی شبه جزیره عربستان قرار گرفته و موقعیت استراتژیکی در خلیج فارس دارد. سلطان قابوس در سال 1970 با یک کودتا پدرش را برکنار کرد و قدرت را در دست گرفت، نفت منبع اصلی درآمد و بخش اعظم تولید ناخالص ملی عمان است. عمان همچنین یکی از مستعمرات قدیمی آمریکا در منطقه به شمار می رود.
عقب نشینی علی عبدالله صالح مقابل معترضان می روم اما مسالمت آمیز
سرویس خارجی-
همزمان با اوج گیری تظاهرات مردمی در یمن و اصرار و پافشاری آنان بر کناره گیری علی عبدالله صالح از قدرت، وی در یک عقب نشینی آشکار اعلام کرد از قدرت کناره گیری می کند.
هزاران نفر از معترضان یمنی با شرکت در یک تظاهرات گسترده درصنعا پایتخت این کشور خواستار برکناری علی عبدالله صالح رئیس جمهور این کشور از قدرت شدند.
تظاهرکنندگان با سردادن شعار، «از قدرت کناره گیری کن»، «حکومت را رها کن» خواهان سرنگونی نظام حاکم شدند.
این تظاهرات در دیگر شهرهای یمن نیز ادامه داشته و معترضان با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
در همین رابطه «عبدو محمد بشر» نماینده مستعفی حزب حاکم یمن درباره قوت گرفتن احتمال تکرار انقلاب تونس و مصر در این کشور و پیش رفتن اوضاع به سمت سرنگونی رژیم دیکتاتوری علی عبدالله صالح هشدار داد.
وی تصریح کرد، در صورتی که رژیم حاکم عقل و تدبیر پیشه نکند و اصلاحات واقعی انجام ندهد بدون شک تجربه مصر و تونس در یمن تکرار می شود.
بشر گفت: عبدالله صالح در گذشته نیز وعده های زیادی داده ولی همه در حد حرف و شعار باقی مانده و هیچ وقت آنها را عملی نکرده است.
این درحالی است که علی عبدالله صالح در دیدار با علما و روحانیون این کشور گفت: بعد از 32 سال حکومت احساس خستگی می کنم، مردم نیز احساس خستگی می کنند و من آماده کناره گیری هستم به شرط آنکه این انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز انجام بگیرد و رفراندوم برگزار شود.
وی افزود، مخالفان با پیشنهاد من در مورد تشکیل دولت وحدت ملی مخالفت کردند. آنها با تمام پیشنهادها مخالفت می کنند و بر ریختن به خیابان ها اصرار دارند.
از سوی دیگر13 تن از اعضای پارلمانی یمن وابسته به استان های جنوبی این کشور طی بیانیه ای اعلام کردند که عضویت خود را در پارلمان یمن لغو کردند. آنها همچنین تأکید کردند شرط انصراف ما پرده برداشتن از کشتار ده ها تن از تظاهرکنندگان در جنوب یمن است.
این اعضا اظهار داشتند: ما خواهان افشای کسانی هستیم که در سرکوب شهروندان یمنی در سراسر استان های این کشور بویژه استان های عدن و حضرموت دست داشتند.
آنها همچنین اعلام کردند که باید تمام بازداشت شدگان سیاسی آزاد شده و محاصره عدن و ردفان لغو شود و کسانی که در ارتکاب اقدامات جنایی در یمن دست داشته اند دادگاهی شوند.
با هدف مهار اعتراض های مردمی صورت گرفت بازداشت یک روحانی شیعه در عربستان
رژیم عربستان از ترس اوج گیری قیام شیعیان در شرق این کشور، یک روحانی برجسته شیعی را بازداشت و روانه زندان کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی مخالفان عربستان (راصد) شیخ «عامر» از مخالفان شیعی برجسته رژیم سعودی، روز یکشنبه به دلیل انتقاد مستقیم از ملک عبدالله و خاندان آل سعود، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به شهر «الدمام» منتقل شد.
بر پایه این گزارش شیخ عامر در خطبه های نمازجمعه در مسجد ائمه بقیع(ع) منطقه «الاحساء» خواستار انجام اصلاحات سیاسی، تشکیل رژیم سلطنتی مشروطه، تدوین قانون اساسی، تفکیک قوای سه گانه، فراهم آوردن زمینه های فعالیت حزبی و پایان دادن به تبعیض مذهبی در عربستان شده بود.
پیش از این نیز مقام های امنیتی در منطقه الاحساء، شیخ عامر را به دلیل بیان سخنان تند علیه رژیم آل سعود برای بازجویی احضار کردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
شبکه خبری «العالم» در واکنش به بازداشت این روحانی برجسته شیعه به نقل از شاهدان عینی در منطقه اعلام کرد: شیخ عامر، به علت حمایت از آزادی های مدنی، فعالیت های مذهبی شیعیان و مخالفت با رژیم آل سعود بازداشت شده است.
منطقه القطیف عربستان که اکثریت آن را شیعیان تشکیل می دهند، به دلیل داشتن ذخایر نفتی فراوان، مورد توجه رژیم آل سعود قرار دارد، اما از لحاظ اوضاع معیشتی، ساکنان آن در وضعیت نامناسبی به سر می برند.همچنین هفته گذشته صدها تن از شیعیان القطیف با برپایی تظاهراتی سرنگونی ملک عبدالله را خواستار شدند.
با حضور نمایندگان 60 کشور پیکر نجم الدین اربکان در مسجد فاتح اسلامبول به خاک سپرده شد
سرویس خارجی-
مراسم تشییع و خاکسپاری نجم الدین اربکان رهبر حزب سعادت و نخستین نخست وزیر اسلامگرای ترکیه روز گذشته با حضور نمایندگان 60 کشور جهان برگزار شد.
مراسم خاکسپاری نجم الدین اربکان روز گذشته با حضور دولتمردان ترکیه، رهبران احزاب سیاسی، نمایندگان 60 کشور جهان و قریب به یک ونیم میلیون نفر برگزار شد.
پیکر اربکان پس از پایان مراسم در مسجد فاتح اسلامبول در مقبره خانوادگی و در کنار همسرش به خاک سپرده شد.
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه سفر رسمی خود به بلژیک را لغو و به ترکیه بازگشت و در مراسم تشییع جنازه اربکان شرکت کرد.
شبکه های تلویزیونی ترکیه نیز برنامه های عادی خود را قطع کردند و ساعت های متمادی به پخش زنده مراسم تشییع پرداختند.
نجم الدین اربکان نخستین نخست وزیر اسلامگرای ترکیه روز یکشنبه در بیمارستانی در 84 سالگی در آنکارا درگذشت.
اربکان 50 سال به طور مستمر در صحنه سیاسی ترکیه حضور داشت و در آخرین روزهای عمر خود نیز در بیمارستان فعالیت های سیاسی را دنبال می کرد.
دولتمردان فعلی ترکیه از جمله عبدالله گل رئیس جمهور، رجب طیب اردوغان نخست وزیر، معاون نخست وزیر، وزیر خارجه، رئیس مجلس و بسیاری از نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه توسط اربکان وارد صحنه سیاسی ترکیه شده و شاگردان وی محسوب می شوند.
برهان الدین ربانی از ترکیه خواست میان طالبان و دولت افغانستان میانجیگری کند
«برهان الدین ربانی» از دولت ترکیه خواست، میان رهبران طالبان و دولت افغانستان میانجیگری کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس شورای آشتی ملی افغانستان دیروز پس از دیدار با رئیس جمهور، نخست وزیر، وزیرخارجه و رئیس مجلس ترکیه در آنکارا، به خبرنگاران گفت که از مقامات ترک درخواست کرده است میان رهبران طالبان و مقامات دولت کابل میانجیگری کنند. ربانی گفت، ترکیه به دلیل روابط گسترده ای که با کشورهای منطقه دارد، می تواند در این مورد نقش سازنده ای ایفا کند. وی خاطرنشان کرد: اگر روزی بنا باشد طالبان دفتر منطقه ای دایر کند، ترکیه مناسب ترین کشور برای این امر است.ربانی در پاسخ به سوالی در مورد شورای آشتی ملی و اقدامات این شورا اظهار داشت، راه حل معضل افغانستان جنگ نیست، بلکه دیپلماسی و مذاکرات سیاسی است و وی با چنین اعتقادی ریاست شورای مذکور را پذیرفته و مشغول فعالیت شده است.
هلاکت شش نظامی ناتو
به گزارش خبرگزاری مهر، شش نظامی وابسته به ناتو دوشنبه براثر انفجار بمب و حملات جداگانه افراد مسلح کشته شدند. هویت یکی از نظامیان مذکور ایتالیایی بوده است و در مورد بقیه، گزارشی نرسیده است. شمار تلفات نیروهای خارجی در افغانستان از ابتدای سال جاری میلادی (10 دی) تاکنون به 60 نفر رسیده است. اشغالگران طی سال گذشته میلادی نیز در افغانستان بیش از 700 کشته داده اند.
پرداخت رشوه به طالبان
پایگاه اینترنتی «آتی وار» فاش کرد، فرماندهان آمریکایی و ناتو مستقر در افغانستان برای فرار از حملات طالبان، به فرماندهان آنها رشوه پرداخت می کنند.
به اعتقاد این فرماندهان، در صورت پرداخت نکردن رشوه، اوضاع از آنچه که اکنون هست، بدتر می شود.
این پایگاه اینترنتی در ادامه می نویسد: این موضوع که بیشتر هزینه های طالبان به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم توسط نیروهای آمریکایی تامین می شود، بر نگرانی ها درباره آینده جنگ افغانستان افزوده است.