ارسال شده توسط سجاد در 89/12/11:: 3:38 عصر
کارگردان فیلم «طبقه سوم» با اشاره به حمایت از اکران بیشتر فیلم های اجتماعی- پلیسی گفت: گسترش اکران این گونه فیلم ها در ایجاد امنیت اجتماعی و بالا بردن اعتماد متقابل میان مردم و پلیس نقش به سزایی دارد. بیژن میرباقری با اشاره به رویکرد پلیس نسبت به برگزاری جشنواره های مختلف از جمله فیلم گفت: ابتدا باید در برنامه ریزی بلند مدت کاری کرد که به وسیله فرهنگ سازی بتوان وظایف پلیس را در جامعه نهادینه کرد. کارگردان «طبقه سوم» ادامه داد: جشنواره فیلم پلیس باید به گونه ای باشد که ملاک جشنواره تنها حضور مستقیم پلیس در فیلم ها نباشد، بلکه هدف و موضوع اصلی در آثار سینمایی ایجاد امنیت، کاهش جرائم و پیش گیری از جرم باشد. وی در ادامه به امنیت اجتماعی و پیش گیری از آسیب های اجتماعی اشاره کرد و با بیان این مطلب که هدف اصلی پلیس باید از تولید آثار سینمایی دو مقوله باشد، گفت: این اتفاق زمانی رخ می دهد که میان مردم و پلیس اعتماد متقابل ایجاد شود. این فیلم ساز با تاکید بر این که تعامل میان هنرمندان و پلیس می تواند در تولید آثار سینمایی موثر باشد، خاطرنشان کرد: البته در حال حاضر این تعامل توسط موسسه ناجی هنر شکل گرفته است، اما با توجه به رویکرد نیروی انتظامی کافی نیست.
میرباقری در ادامه به پرهیز از شعارزدگی در تولید آثار سینمایی اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه شعارزدگی در فیلم ها با موضوعات اجتماعی و حتی با محوریت پلیس دیده می شود. باید حمایت ها به گونه ای باشد که شعارزدگی در فیلم های اجتماعی نباشد و فیلم ساز بتواند واقعیات ملموس را به خوبی تصویر کند. وی تصریح کرد: معمولا فیلم های اجتماعی که به گونه ای شعارزدگی در آن دیده می شود، تماشاگران خود را از دست خواهد داد. وی در پایان به نقش موثر تلویزیون اشاره کرد و گفت: نمایش فیلم ها و تله فیلم های تلویزیونی تاثیر بسزایی در امینت اجتماعی دارد و در این زمینه تلویزیون می تواند حمایت زیادی از سیاست های فرهنگی ناجا داشته باشد.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط سجاد در 89/12/11:: 3:37 عصر
سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال درباره اتفاقات پس از بازی صبا برابر ذوب آهن گفت: مسوولیت برقراری امنیت در زمین مسابقه با نیروی انتظامی است که در آن بازی وظیفه اش را به درستی انجام نداد.
به گزارش ایسنا، حسین عسگری درباره درگیری های اتفاق افتاده پس از پایان بازی دو تیم فوتبال صبای قم و ذوب آهن اصفهان در جریان هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال اظهارکرد: وقتی شرایط برگزاری مسابقه فراهم نباشد، این مشکل ها پیش می آید. وظیفه حفظ امنیت مسابقه به عهده نیروی انتظامی است. وظیفه این نیرو همراهی کردن تیم مهمان و عوامل اجرایی مسابقه و داوران بازی است تا آنجایی که دیگر نیازی به محافظت نداشته باشند. ولی متاسفانه درآن صحنه که درگیری در رختکن پیش آمده بود حتی یک نفر از نیروی انتظامی دیده نمی شد.
عسگری در ادامه درباره عوامل اجرایی مسابقه اینگونه توضیح داد: عوامل برگزاری مسابقه ها در هر شهر، هیات فوتبال آن شهر است. هیئت ها باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که نباید داور را پس از بازی رها کنند و بروند!
سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال در ادامه با بیان این که همه تیم هایی که می بازند، داور را مقصر جلوه می دهند، درباره حرفهای قلعه نویی در انتقاد به نحوه داوری بازی تیم اش برابر استقلال تهران تصریح کرد: اگر کسی به داوری اعتراض دارد، باید مدارکی ارائه بدهد که ثابت کند تیمش از اشتباه داوری متضرر شده است و این مدارک را به همراه اعتراض مکتوب به کمیته داوران فدراسیون ارسال کند. فدراسیون فوتبال به همه باشگاه ها بخشنامه کرده است که اعضای یک تیم به هیچ وجه حق ندارند به داوری اعتراض کنند. هیچ کجای دنیا مثل ایران نیست که تیم ها بعد از باخت داوری را مقصر بدانند.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط سجاد در 89/12/11:: 3:36 عصر
گروه سلا مت: بیست و دومین کنگره جامعه پزشکان داخلی ایران اردیبهشت ماه سال آینده در مرکز همایش های رازی تهران برپا می شود.
دکتر ایرج خسرونیا رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اعلام این خبر گفت: با توجه به شیوع سرطان ها در کشور، رویکرد اصلی این کنگره توجه به بحث پیشگیری از سرطان هاست. وی ادامه داد: رابطه گسترش اعتیاد و ابتلا به سرطان، تغییر عادات غذایی مردم و رابطه آن با سرطان ها طی نشست هایی در این کنگره به بحث و هم اندیشی گذاشته خواهد شد. دکتر خسرونیا، توجه به اخلاق پزشکی را از دیگر رویکردهای این کنگره برشمرد و تصریح کرد: اطلاع رسانی به موقع قبل و پس از شروع درمان به بیماران از حقوق بیماران است. وی با تاکید اینکه اطلاع بیماران از دارویی که مصرف می کنند یا عمل جراحی که روی آنان انجام می شود، جزو حقوق مسلم بیماران است، تصریح کرد: بیمار می بایست، بداند که روش درمانی که روی وی اعمال می شود چه منافع و مضراتی دارد و خود بیمار با اطلاع از این موارد می بایست در مورد روند درمان، تصمیم صحیح بگیرد.
وی افزود: همچنین تازه های گوارش، غدد، قلب و عروق، خون، کلیه، ریه، بیماریهای عفونی، نورولوژی، روماتولوژی و روانپزشکی در این کنگره به متخصصان ارایه خواهد شد. دکتر خسرونیا ابراز امیدواری کرد در کنگره امسال بیش از 1500 شرکت کننده و 200 سخنران حضور یابند. وی اضافه کرد: از تعدادی استادان خارج از کشور از کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه و ... در این کنگره دعوت به عمل آمده است.
یک فنجان چای، قدرت مغز را افزایش می دهد
پزشکان در آزمایشات جدید خود دریافته اند که نوشیدن یک فنجان چای در عین حال که قدرت مغز را افزایش می دهد به کاهش خستگی، افزایش هوشیاری و نیز بهبود عملکرد و بازده مغز نیز کمک می کند. به گزارش ایسنا، متخصصان دانمارکی در این آزمایشات تاثیر مواد شیمیایی اصلی موجود در چای را روی توان ذهنی 44 شرکت کننده جوان مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند. روزنامه دیلی میلی چاپ انگلیس در گزارشی در این باره آورده است: تاثیرات این مواد از جمله یک نوع اسید آمینه موسوم به «ال- تئانین» که در چای سبز نیز یافت می شود و هم چنین کافئین به مقداری که معمولا در یک فنجان چای یافت می شود با مواد دارونما در گروه کنترل مقایسه نشد. نتایج مقایسه ها تایید کرد افرادی که چای نوشیدند 20 تا 70 دقیقه بعد از مصرف این نوشیدنی در انجام تعدادی از کارهای مهم، بهتر و دقیق تر از افرادی عمل کردند که از نوشیدنی دارونما استفاده کرده بودند.
این مطالعات هم چنین نشان داد کسانی که چای می نوشند سطح هوشیاری بالاتری نیز دارند. به گفته این متخصصان، چای هم چنین خستگی را در بین داوطلبان زیر40 سال کاهش می داد.
هپارین در بروز واکنش های التهابی نقش دارد
دانشمندان علوم پزشکی در سوئد دریافته اند که «هپارین» نقش کلیدی در بروز واکنش های آلرژیک و التهابی ایفا می کند. به گزارش ایسنا، این واکنش های التهابی در اثر فعالیت نوعی از سلول ها موسوم به سلول های«mast» بروز می کنند. این مطالعه از سوی دانشمندان انستیتو کارولینسکا در سوئد و با همکاری دستیاران آن ها در آلمان و سوئیس انجام گرفته اطلاعات تازه ای درباره واکنش بیولوژیک هپارین در اختیار پزشکان قرار می دهد. به گزارش شبکه خبری ان بی سی، «هپارین» به عنوان یک داروی ضد انعقاد تزریقی و رقیق کننده خون مورد استفاده قرار می گیرد. هپارین یک مولکول زیستی طبیعی است که به طور مصنوعی نیز ساخته می شود. این دارو عمدتا برای پیشگیری و درمان ترومبوز وریدی و ترمبو آمبولی در مبتلایان به بیماری های عروقی تجویز می شود.
پروفسور اریک جورپز در این بررسی ها نشان داد که هپارین در جمعیت خاصی از سلول های تولید کننده خون تولید می شود که سلو ل هایmast نامیده می شوند. بنابراین گزارش، سلول های mast یک عملکرد مرکزی در بیماری های آلرژیک و التهابی دارد و احتمال بروز این قبیل واکنش ها را تشدید می کند. متخصصان تاکید کردند که این مطالعه مکانیسم اولیه و اصلی در بروز این واکنش ها را شناسایی کرده و پیچیدگی های درمانی آن ها را نیز آشکار ساخته است. این یافته در آینده شرایط را برای درمان فراهم خواهد کرد.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط سجاد در 89/12/11:: 3:36 عصر
مسائلی در زندگی ما وجود دارند که بدون توجه به میزان تلاشمان، نمی توانیم آنها را تغییر بدهیم. وقتی که با تجارب دردناک، ناشناخته و اجتناب ناپذیری که خارج از کنترلمان هستند روبه رو می شویم، ممکن است دچار استرس شدیدی شویم. تکنیک هایی در زندگی وجود دارد که ثابت شده می تواند برای کنترل کردن مسائل موثر باشند.
1- کشش: دراز بکشید و بدنتان را بکشید. در هرکشش، تنفس عمیق داشته باشید، به طور آگاهانه عضلاتتان را پس از کشش، شل کنید. استرس اغلب در بدن ما انبار شده است، و ما احساس تنش و ناراحتی می کنیم. با باز کردن مناطق بسته بدن، به رهاسازی استرس یا هیجانات محصور شده کمک می کنیم. زمانی که تنش ها را رها می کنیم به هنگام پیاده روی، احساس بهتری داریم. از طریق آموزش ریلکس کردن پس از کشش شدید بدن، می توانید به محض اینکه بخواهید، ریلکس شوید.
2- تنفس عمیق: تنفس آرام و آگاهانه، به شخص کمک می کند تا ذهن را آرام کرده و از تنفس خود، آگاهی پیدا کند. هر چقدر که به تنفس خود آگاهتر می شویم می توانیم که بازدم خود را نیز به طور موثرتری انجام دهیم. بسیاری از مردم زمانی که عصبی و مضطرب هستند تنفس خود را نگه می دارند. بازدم عمیق، احساس ژرفی از رهایی و آسودگی را به همراه دارد، شبیه حالتی که پس از بلند کردن باری سنگین از روی زمین داریم. در یوگا شخص میآموزد تا از طریق بینی، هوا را به داخل شکم وارد کند. این به آرام کردن تنفس کمک کرده و احساس آرامش بسیار زیادی را ایجاد می کند.
3- کشش و رها کردن: ابروانتان را بالا کشیده و دهان را کاملا باز کنید، همه عضلات صورتتان را منقبض کرده، سپس رها کنید. این حرکت به ریلکس شدن فک و باز شدن چین و چروک های پیشانی کمک میکند. این کار بسیار ساده بوده اما تاثیر معجزهآسایی بر ذهن و بدن دارد. تمام بدن را بکشید. مشت تان را گره کنید، طوری که به سمت پاها اشاره کنند، شانه هایتان را بالا بیندازید، و پاها و بازوان تان را به هم سفت و محکم کنید. به یکباره همه را رها سازید. در حالت ایدهآل این کار به صورت درازکش انجام می شود. وقتی تنشها را رها ساختید، برای لحظه ای دراز کشیده و حس کنید که تمام بدنتان غرق در آرامش شده است.
4- آموزش انفجار: تا جایی که می توانید به شدت بدوید. اینجا شانس این را دارید که پرخاشگری هایتان را برای یک تا دو دقیقه بیرون بریزید. اما بعد از آن راه بروید و به آرامی قدم بزنید. به طور آگاهانه آرام شوید. کل سیستم خود را آهسته کنید. سعی کنید تا ضربان قلبتان را به صورت ارادی پایین بیاورید. عمل فشار شدید و توقف ناگهانی، به طور فیزیکی بدنتان را آماده می کند تا به سرعت، استرس را از بین ببرید. هر اندازه که در انجام تکنیک "آموزش انفجار" ماهرتر می شوید، زمان از بین بردن استرس نیز کمتر می شود.
5- گرم کردن سیستم بدنتان: دستهایتان را به شدت به یکدیگر بمالید تا گرم شوند. سپس آنها را بر روی صورت خود قرار دهید و از تشعشع گرمای آن لذت ببرید. این عمل، احساس آسودگی در شما ایجاد کرده و کمک می کند تا آرام شوید. تکنیک قوی دیگری که به شما در بهتر هضم کردن غذا کمک میکند این است که با یک بطری آب داغ بر روی شکم خود بخوابید. این عمل به باز کردن گره ها و چیزهای سفت و قلمبه که ممکن است در شکمتان داشته باشید کمک میکند.
6- داشتن برنامه زمان بندی برای اوقات نگرانی: این ساده است که از مسائلی که باعث ناراحتی ما می شوند عقده ای شویم و همچنین رایج است که آنها را به سادگی نادیده گرفت. هر دوی این واکنش ها به افزایش اضطراب منتهی می شوند. یک ابزار بسیار عالی در زمان هایی که در مساله ای غوطه ور شده ایم این است که، زمانی را برای فکر، نگارش و یا صحبت کردن در مورد آن موضوع تعیین کنیم. هر موقع که افکار و احساساتتان در مورد مساله ای به صورت خیلی شدیدی به شما حمله ور می شوند، به خودتان یادآور شوید که الان زمان سروکله زدن با این موضوع نیست، و در زمانی که برایش تعیین کردید به آن مساله خواهید پرداخت.
7- مسایل خود را بنویسید: نوشتن مسائلتان بر روی کاغذ، اغلب به شما در واضح تر کردن آنچه باید با آن روبه رو شوید کمک می کند. چنانچه در نیمه شب، خودتان را نگران چیزهایی بکنید که احتمالا در طول روز به آنها نپرداخته باشید، آنگاه نوشتن می تواند یک تکنیک عالی به شمار آید. این چیزها را نوشته و یک زمان "اوقات نگرانی" و یا وقتی برای اداره کردن آنها در روز بعد تعیین کنید به طوری که بتوانید کمی استراحت کنید. به خاطر داشته باشید زمانی که به خوبی استراحت کرده باشیم می توانیم موثرتر باشیم.
8- منطقی باشید: نگرانی های خود و پیامدهای احتمالی آن را بنویسید. سپس صادقانه نظری به آنها بیاندازید و ببینید که آیا انتظارات شما منطقی هستند. به عنوان مثال، اغلب مردم فکر می کنند اگر مسالهای منجر به چیزی شود که از آن وحشت دارند، قادر نخواهند بود که آن را اداره کنند. ممکن است کسی اینطور فکر کند "من نمی توانم این کار را انجام دهم چرا که مرا می کشد." آیا این انتظار منطقی است که اگر بدترین نتیجه حاصل شود، شما خواهید مرد؟ اگر این یک انتظار منطقی نیست، انتظارات و پیامدهای منطقی را یادداشت کنید.
9- موسیقی کلاسیک گوش کنید: موسیقی به عنوان وسیل های که تاثیر بسیار زیادی بر ما دارد، شناخته شده است. موسیقی کلاسیک یا سرودها، معمولا تاثیر آرامش بخشی دارند. در زمانی که در حال سپری کردن اوقات سختی هستید، گوش دادن به آنها می تواند آرامش بخش باشد.
10- رها کنید: استرس اغلب به دلیل وجود یک تهدید یا خطری جدی و بسیار شدید است. آن ممکن است در نتیجه یک تهدید لفظی به مرگ باشد (به طور مثال، شما ممکن است سرطان داشته باشید)، یا تهدیدی مربوط به از دست دادن شهرت، یا بروز مشکلاتی از طرف افرادی بانفوذ و مقتدر، یا مربوط به از دست دادن راحتی و آسایش فرد باشد.
کلمات کلیدی :
ارسال شده توسط سجاد در 89/12/11:: 3:35 عصر
تاکنون هزار نوع بیماری نادر در جهان شناسایی شده که 58 نوع از این بیماریها در ایران از شیوع بیشتری برخوردارند.
به گزارش مهر، دومین همایش بین المللی بیماری های نادر همزمان با روز جهانی بیماری های نادر در سالن همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد. در حاشیه این همایش که تعدادی بیماران و خانواده های آنها حضور داشتند، حامد اصغری، معاون اجرایی بنیاد بیماریهای نادر به خبرنگار مهر گفت: بخش زیادی از اقتصاد سلامت متوجه بیماریهای نادر است. وی با بیان اینکه 80 درصد بیماری های نادر منشا ژنتیکی دارد، اظهارداشت: 75 درصد این بیماران کودکان هستند. هزینه های سنگین تهیه دارو، جراحی، کاردرمانی، فیزیوتراپی و... باعث شده که این قبیل بیماران در مسیر درمان بیماری خود نیازمند حمایت های ویژه ای باشند. از همین رو بنیاد بیماری های نادر تصمیم گرفته با صدور "سلامت کارت نادر" برای استفاده این بیماران و همراهان آنها، ضمن حفظ کرامت و شان بیماران، تا حدودی بتواند هزینه های این قبیل بیماران را جبران کند. بیماری نادر به بیماری اطلاق می شود که دارای فراوانی کمتر از پنج نفر در 10 هزار نفر است. این شیوع کم باعث شده که تشخیص آنها به سختی امکان پذیر باشد. این بیماری ها از نظر شیوع در جوامع متفاوتند بنابراین ممکن است بیماری که در جمعیتی نادر باشد در جمعیت دیگر بسیار عادی باشد. برخی از بیماری ها واگیر دار در یک نقطه جغرافیایی به طرز چشمگیری رواج دارند، ولی در جاهای دیگر نادرند، مانند انواع نادری از سرطانها که الگوی پراکندگی منظمی ندارند. بنیاد بیماری های نادر در ایران در سال 1387 پس از طی مراحل قانونی با هدف کمک رسانی به مبتلا به این نوع بیماری ها، به همت جمعی از خیرین و متخصصان دلسوز پایه گذاری شد. بیماری نادر که گاهی از آن به عنوان بیماری فقیر یاد می کنند آنقدر شیوع کمی دارد که پزشکان با تجربه هم بیش از یک مورد در سال با آن برخورد نمی کنند. بیماری های نادر خصوصا آن دسته که منشا موروثی دارند بیماری های هستند که سلامت فرد را تهدید و یا به مرور او را ناتوان می کنند; این گونه بیماریها آن چنان شیوع کمی دارد که تلاشهای خاصی برای شناسایی آنها لازم است. بیماری های نادر معمولا منشا ژنتیکی دارد، طبق تخمین بنیاد بیماری های نادر اروپا 80 درصد این بیماری ها خاستگاه ژنتیکی دارد و بقیه آنها نتیجه گونه ای از عفونتها و حساسیت ها است. در برخی از افراد ممکن است علایم بعضی از بیماری های نادر در بدو تولد و یا در درون کودکی ظاهر شود، ولی برخی دیگر آنگاه که فرد به بلوغ می رسد بروز می کند. بیماری نادر نوعی بیماری مزمن، پیشرفت کننده و حاد شونده و اصولا زندگی بیمار را تهدید می کند بطوری که بیماری بتدریج باعث ناتوانی فرد در انجام فعالیت های شخصی او شده و استقلال وی را از بین می برد. تشخیص این بیماری ها مشکل و همراه با تاخیر است، معالجه موثر ندارد 80 درصد بیماری ها دارای منشا ژنتیکی هستند ، 75 درصد مبتلایان به این نوع بیماریها کودکان هستند و 30 درصد مبتلایان به این بیماریها قبل از سن 5 سالگی جان خود را از دست می دهند. دسترسی نداشتن به تشخیص درست، تاخیر در تشخیص بیماری، کمبود اطلاعات کافی در مورد بیماری، کمبود دانشهای سنگین علمی راجع به بیماری، عواقب اجتماعی سنگین برای بیماران، کمبود کیفیت مناسب مراقبت سختیها و دشواری دسترسی به درمان و مراقبت از مشکلات این افراد است. علی داوودیان، مدیر عامل بنیاد بیماری های نادر اظهار داشت: تشخیص این دسته از بیماری ها، کار سختی است و گاهی بین سه تا 30 سال زمان نیاز دارد و هنوز اطلاعات و مستندات چندانی از این دسته از بیماریها در کشور وجود ندارد و تاکنون شاهد فعالیت های نظام مندی در این باره نبوده ایم.
به گفته داوودیان، بیماری های نادر از نظر شیوع در جوامع مختلف متفاوت هستند و بیماری که در جمعیتی نادر است، در جمعیت دیگر بسیار عادی به شمار رود. بیماریEB یک بیماری پوستی ارثی ژنتیکی است که در روزهای اول پس از تولد یا بدو تولد با یکسری تاول در نقاط مختلف پوست خود را نمایان می کند. این بیماری به علت جهش در کراتین یا کلاژن ژن پدید می آید که در نتیجه کمبود پروتیین در میان دو لایه اصلی پوست سبب این بیماری می شود. به بچه های مبتلا به این بیماری "بچه های پروانه ای" گفته می شود. مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس نوع دیگری از بیماریهای نادر است. این بیماری شایعترین بیماری ناتوان کننده مغز و اعصاب، پس از تروما و آسیبهای سیستم عصبی در سراسر جهان است. آمیوتروفیک لترال اسکلروزیس یا آ ال اس نیز که شایعترین بیماری تخریب کننده نورونهای حرکتی است و با تخریب پیشرونده نورونهای حرکتی در طناب نخاعی، ساقه مغز و کورتکس حرکتی نهایتا منجر به ضعف و ناتوانی بیمار می شود. آتاکسی فردریش یا اف ای نیز از جمله بیماری های نادر است که به حالت عدم تعادل و هماهنگی بدترکیب در حالت ایستادن و حرکات دست و پا گفته می شود.
کلمات کلیدی :