موافقان و مخالفان سرمایه گذاری روی طلا
ارسال شده توسط سجاد در 90/6/5:: 1:39 عصربا توجه به رشد ناگهانی نرخ جهانی و داخلی طلا و گران شدن چشمگیر سکه، بسیاری از مردم از اقشار مختلف جامعه به فکر خرید سکه و طلا و سودآوری از این طریق افتادند، ولی همانطور که برخی از فعالان این صنف با این تفکر موافقند، بعضی از کارشناسان و فعالان اقتصادی نیز مخالف سرسخت این دیدگاه هستند.
رییس اتحادیه کشوری طلا، جواهرات، نقره، سکه و صراف در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر این که کسی که در کار طلا نیست، نباید روی طلا سرمایه گذاری کند، اظهار کرد: مردم برای سرمایه گذاری کارهای دیگر انجام دهند، حتما نباید طلا بخرند؛ کسی که در کار طلا نیست، نباید وارد این حوزه شود، چرا که ممکن است زیان ببیند. محمد کشتی آرای در واکنش به این مطلب که طلا همواره در طول زمان گران می شود، گفت: کسی که می خواهد روی طلا سرمایه گذاری کند، باید این باور را داشته باشد، ولی یک عده فکر می کنند چون ظرف چند روز سکه 50 هزار تومان گران شده است، امروز سکه بخرند، دو تا سه روز دیگر وضعشان خوب می شود؛ این افراد ممکن است دچار زیان شوند، ولی کسی که صبر و حوصله دارد، می تواند روی طلا سرمایه گذاری کند. همچنین رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف تهران درباره سرمایه گذاری روی طلا گفت: سرمایه گذاری روی طلا کار خیلی خوبی است. احمد وفادار با تاکید بر این که خرید سکه بهترین گزینه برای سرمایه گذاری است، اظهار کرد: سکه راحت تر معامله می شود.
وی در مورد قاچاق سکه نیز گفت: ممکن است طلا قاچاق شود، ولی سکه قاچاق نمی شود. ممکن است سکه غیربانکی پیدا شود که با آن برخورد می کنیم، اما سکه قاچاق شده در بازار نیست. یک کارشناس اقتصادی نیز با بیان این که تبلیغات سرمایه گذاری روی طلا، ضد توسعه پایدار ملی است، گفت: جذب سرمایه های مردم برای خرید طلا با توجه به این که سیستم بانکی برای امر تولید سرمایه گذاری نمی کند، برای اقتصاد ایران خطرناک است.محمد جوادباستانی کیا با ابراز مخالفت نسبت به خرید طلا برای سرمایه گذاری گفت: سیستم بانکی هماهنگ نیست؛ برای مثال با شیوه ای که بانک صادرات اتخاذ کرده، باید پس انداز ها جذب سیستم بانکی می شود، مقداری طلا در منازل پس انداز شده و سیستم بانکی سرمایه را به سمت تولید و صنایع هدایت کند، ولی چون این گونه نیست و سرمایه گذاری روی تولید نمی شود، به نظر می رسد تنها خاصیت این کار پاسخ گویی به تورم و جبران کاهش قدرت خرید است.
وی افزود: با توجه به این که تورم جلوتر از نرخ طلا حرکت می کند، به نظر نمی رسد جذب سرمایه از طریق طلا خاصیت قابل توجهی داشته باشد.
به گفته او با توجه به این که مدیریت به سامانی در هدفمندی یارانه ها دیده نشد، این مشکل وجود دارد که مردم از تامین سایر نیاز مندی های اصلی خود همچون تغذیه، پوشاک، بهداشت و آموزش خارج شوند و دولت با توجه به وظیفه اصلی ای که از نظر قانون اساسی در این زمینه ها دارد، دچار مشکل شود. باستانی کیا در زمینه سرمایه گذاری های کوچک توصیه کرد: با توجه به نیازهای شرکت های تعاونی و نوع مشاغلی که دارند، مردم برای سرمایه گذاری می توانند به سمت این شرکت ها بروند. مردم باید برای سرمایه گذاری در شرکت های تعاونی تشویق شوند و آموزش ببینند. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: جوانان باید تشویق شوند که در زمینه تخصص های خود از طریق تعاونی ها یا شرکت های سهامی عام سرمایه گذاری کنند.